Onze trainers hebben vanuit hun professie meestal veel met communicatie te maken.
Daarnaast hebben zij cursussen gevolgd op het gebied van geweldloze communicatie, gegeven door Maarten van der Werf, één van de toonaangevende GC-trainers in Nederland.

Ton Eusterbrock is een enthousiaste trainer die ervaring uit zijn werk als cursusdocent goed weet te combineren met kennis over Geweldloos Communiceren.

Hij is in zijn werk bij een grote ICT-dienstverlener trainer van een tweetal vakgerichte cursussen zowel voor interne medewerkers als voor bedrijven. In zijn dagelijks werk speelt communicatie een belangrijke rol en hij heeft op dat vlak ook diverse trainingen, zoals ‘beïnvloedingsvaardigheden’, gevolgd in de afgelopen jaren.

Als lid van de Doopsgezinde Gemeente Almere onderschrijft Ton het belang van Geweldloos Communiceren om mensen dichter bij elkaar te brengen.

Adriënne van den Berg is een enthousiaste en ervaren trainer. In haar dagelijks werk als gz-psycholoog in een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking geeft zij regelmatig trainingen aan directe begeleiders. Het gaat dan bijvoorbeeld over onderwerpen als communicatie via lichaamstaal, ontwikkelingspsychologie, ondersteuningsplannen schrijven en uitvoeren.

Binnen de Doopsgezinde Gemeente Almere maakt ze deel uit van de groep mensen die zich actief willen inzetten voor eenpositieve en respectvolle manier van met elkaar omgaan binnen deze stad. Daarom heeft ze zich beschikbaar gesteld als trainer Geweldloos Communiceren.

Iris Speckmann is predikant. Dat is een veelzijdig beroep! Een beroep waar communicatie heel belangrijk is omdat je met veel verschillende mensen in veel verschillende omstandigheden moet kunnen praten.

Iris is één van de motoren achter de cursus Geweldloos Communiceren in Almere. Doopsgezinden hebben een lange traditie van geweldloosheid, gecombineerd met een praktische levenshouding. Die traditie zet Iris voort en ze doet dat onder andere als trainer van de cursus GC.