Geweldloos Communiceren
Maak kennis met de giraf en de jakhals. Wanneer we ons bedreigd of miskend voelen reageren we vanuit onze jakhals. De giraf in ons kijkt en reageert juist vanuit begrip voor de behoeften van de ander en onszelf. In deze workshop gaan we zien hoe we met behulp van onze giraf onze jakhals (of die van de ander) kunnen kalmeren zodat we weer écht met elkaar in gesprek kunnen. Onder leiding van Grace Roomer en Katja Urban, trainers Geweldloos Communiceren Almere.

Kaldenbachs tips bij vechtgesprekken
Hans Kadelbach schreef al vele boeken met tips in de omgang met ‘moeilijke mensen’. In zijn nieuwste uitgave geeft hij tips voor ‘vechtgesprekken’, gesprekken met mensen die een heel stellige mening hebben en zich moeilijk laten overtuigen van het tegendeel. In deze workshops nemen we een paar tips met elkaar door en gaan we zo ook met elkaar oefenen en uitproberen. Onder leiding van Iris Speckmann, stuurgroep Geweldloos Communiceren Almere.
Zingen!
In de workshop zingen studeren we twee liederen over ‘geef ons vrede’ in (Dona nobis pacem).
Eén Latijnse en één Engelse die eventueel te combineren zijn.
We sluiten de dag af met de Latijnse versie in canon.
Laten we elkaar de vrede toezingen! Onder leiding van Rita Kremers (PKN Almere Haven)
Cirkelwerking: alternatieve vorm van communiceren (verzorgd door: Huis van Vrede/School van vrede) Tijdens de middag over polarisatie maken deelnemers bij deze workshop kennis met de ‘cirkelwerking’. De deelnemers treden met elkaar op een heel specifieke manier in gesprek, zodat waarden als gelijkwaardigheid, oprechtheid, vriendelijkheid en bescheidenheid leidend zijn. Hoe gaat dat in zijn werk? Said en Alaedinne Touhami zullen de eerste workshopronde vertellen over de cirkelwerking, in de tweede workshopronde zullen ze met deelnemers deze dialoogvorm oefenen.
Vogels van diverse pluimage – creatieve workshop (let op: 1 uur!) Wij zijn als deze vogels; verschillend maar ook gelijk. Vogels kunnen vrij rondvliegen; over grenzen heen. Sommigen zijn zelfs het symbool van de vrede. Wij gaan dit samen vormgeven. Jullie krijgen kartonnen mallen. Lijf+kop, met 2 vleugels. Versier ze. Gebruik wat je wilt: verf, krijt, stof, vilt, veertjes, papier, enz. enz. Laat jouw vogel schitteren en geniet. Onder leiding van Ambro Schroten, PKN Almere Haven.